“Binnenkort leven we allemaal onder de sharia”

Anjem ChoudaryAbdel-Majed Abdel Bary alias L Jinny, de vermoedelijke beul van James Foley, radicaliseerde onder invloed van de Britse haatprediker Anjem Choudary. “Amerika mag miljoenen mensen vermoorden en iedereen zwijgt. Maar o wee als moslims een journalist doden.”

 

“Wat vindt u het ergste”, vraagt Anjem Choudary (47) retorisch. “De dood van die ene journalist of de folteringen in Guantanamo? De Amerikanen zijn de grootste moordenaars uit de geschiedenis en tegen hen wordt nooit iets ondernomen. U weet toch dat er een aanbod was om die journalist te ruilen voor moslims of voor losgeld? Het kan de Amerikaanse regering niet schelen wat er met haar burgers gebeurt.”

Uw jonge volgelingen deelden onlangs in Londen folders uit waarin de lof van ISIS bezongen werd.

“Ze deelden een pamfletje uit dat Allah prees voor de oprichting van het kalifaat. ISIS bestaat niet meer. De organisatie is opgelost in de Islamitische Staat die gevormd wordt door talloze groepen en mensen van over de hele wereld. Op dit moment leven miljoenen onder de sharia in een gebied groter dan Engeland. Alle moslims hebben nu geen andere keuze dan Abu Bakr al-Baghdadi of kalief Ibrahim te erkennen als de grootste moslimautoriteit ter wereld.”

In de straten van de Islamitische Staat heerst terreur.

“We zitten in oorlog. De moslims ruimen de overblijfselen van de vroegere koloniale bezetting onder de marionet Al-Maliki op. De Yezidi’s zaten al op hun heuvel lang voor de stichting van de Islamitische Staat. Waarom vertellen ze dan nu dat de islam hen naar daar gedreven heeft? Het échte conflict speelt zich af tussen de beschaving die gelooft dat Gods wet geïmplementeerd moet worden en de beschaving van Obama die gelooft in het kapitalisme en in mensenwetten.”

De overgrote meerderheid van de moslims gruwt van uw Islamitische Staat.

“Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verteld dat de Duitsers baby’s aten, achteraf bleek dat niet waar te zijn. Nu wordt verteld dat strijders van IS baby’s aan stukken rijten, terwijl de echte misdaden gepleegd worden door de Joden in Gaza en de sjiieten in Iran en Syrië.”

U geldt als de geestelijke vader van Sharia4Belgium. Hebt u nog contact met de leden?

“Dat is moeilijk. De meesten leven nu in de Islamitische Staat en Abu Imran (Fouad Belkacem – JS) zit in de gevangenis. Ik weet niet of ze aan het vechten zijn. Ze zijn geëmigreerd omdat ze onder de sharia wilden leven. Het is een schande dat de westerse regimes het trainen voor de jihad en voor het doden van mensen vermengen met dat verlangen om te leven onder de sharia.

“Veel kinderen hebben een leven van zonde achter zich en zijn nu praktiserende moslims. Hun ouders mogen er zeker van zijn dat ze in het kalifaat het goede doen. U denkt toch niet dat ze België verlaten hebben om duizenden kilometers verder vrouwen en kinderen te vermoorden? Integendeel, ze verdedigen ze. Er vechten nu meer Britse moslims voor de Islamitische Staat dan voor het Britse leger. Steeds meer mensen reizen af naar het kalifaat. Ze haten de onderdrukking van de menselijke wetten en willen weg van alcohol, drugs en pornografie.”

Hebt u plannen om naar de Islamitische Staat te verhuizen?

“Ik ben er heilig van overtuigd dat de sharia op een dag naar Europa zal komen, naar Engeland en België. De profeet heeft niet alleen voorspeld dat het kalifaat hersteld zou worden, hij heeft ook voorspeld dat moslims de hele wereld zullen veroveren. Dus zelfs als ik niet naar de Islamitische Staat afreis, leef ik binnen afzienbare tijd onder de sharia. Net als u.”

Anjem Choudary, geestelijke vader van Fouad Belkacem

 

Tijdens zijn rechtenstudies was Anjem Choudary een liefhebber van alcohol en cannabis. In de jaren negentig raakte hij in de ban van het islamisme. Met inmiddels verboden organisaties als Al-Muhajiroun en Islam4Uk ontpopte Choudary zich tot de radicaalste onder de radicalen. Begin 2010 riep hij Fouad Belkacem naar Londen. De oprichting van Sharia4Belgium markeerde de start van de uitbouw van Choudary’s internationaal netwerk, de Global Shariah Movement. Recent onderzoek noemt Choudary een van de de grootste rekruteerders van Europese radicale moslimstrijders. Hij zou honderden Europese jongeren naar het slagveld in Syrië en Irak gestuurd hebben, waaronder tientallen jonge Belgen.

© Jan Stevens

Vergelijkbare berichten